Akkerbouw

Nieuws

Graszaadbedrijven verhogen prijzen voor oogst 2013

Doetinchem – De graszaadbedrijven Barenbrug en Vandijke Semo verhogen de prijzen voor graszaad van oogst 2013 met zo'n 7 procent.

Vandijke Semo betaalt voor de oogst van dit jaar een vaste prijs van gemiddeld €1,50 per kilo over alle rassen, zegt directielid Bert-Jan van Dinter. “Voor de oogst van 2013 gaat dat naar €1,60. Dat is nog nooit zo hoog geweest in de 26 jaar dat ik in het vak zit. Gezien de hoge graanprijs willen we de telers een aantrekkelijk saldo bieden.”

Ook Barenbrug verhoogt de vaste prijzen van graszaad voor oogst 2013, zegt hoofd Productie Joop Bouwkamp. “De verhoging is 100 euro per hectare. Dat is 7 procent meer dan dit jaar. We bekijken nog of er een verhoging overheen moet omdat de graanprijzen blijven stijgen.”

Innoseeds werkt met minimumgarantieprijzen plus nabetaling, zegt productiemanager Wim Geluk. “We houden de minimumgarantieprijzen voor oogst 2013 gelijk, maar gezien de goede afzetmogelijkheden verwachten we een mooie nabetaling. Over de oogst van 2012 betalen we ook een goede nabetaling.”

Of registreer je om te kunnen reageren.