Akkerbouw

Nieuws

Goede vooruitzichten voor ethanolproducenten EU

Brussel - De vooruitzichten voor de etahnolproducenten in de EU zijn gunstig. Dat komt omdat de ethanolproducenten in de VS last hebben van de hoge maisprijs. Bovendien heeft de Amerikaanse regering de subsidie op ethanol uit mais afgeschaft per 1 januari.

Dat staat in een rapport van het handelsbedrijf Czarnikow, meldt persbureau Agra Europe. Volgens Czarnikow draaien de Europese ethanolproducenten niet op volle kracht door de import van goedkopere ethanol uit de VS. Maar door de hoge maisprijs kan de Amerikaanse ethanol niet meer concurreren met de Europese, die vooral uit tarwe en suiker wordt gemaakt. Czarnikow verwacht dat de ethanolproducenten in de EU hun productie opvoeren. Maar de vooruitzichten voor de langere termijn zijn minder gunstig omdat de vraag naar ethanol stabiliseert.

Of registreer je om te kunnen reageren.