Akkerbouw

Nieuws

'Geen ban op Russische graanexport'

Moskou - Rusland gaat geen enkele restricties op de graanexport toepassen. Dat zegt Maxim Basov van de Rusagro group, één van de grootste Russisch agroconcerns.

Het bedrijf is goed voor 450.000 hectare. Volgens Basov pakten de laatste exportbelemmeringen in 2010 ook verkeerd uit voor Rusland. Die waren volgens hem alleen maar gunstig voor buitenlandse graanproducenten.

Intussen heeft het Russische marktbureau Sovecon weer een nieuwe graanprognose gedaan. Die komt wederom lager uit: 70,5 miljoen ton. Dit was 71 tot 72,5 miljoen ton. De schatting voor de tarweoogst komt 1 miljoen ton lager uit: 38 miljoen ton. Dat is het laagste niveau in negen jaar tijd. De Siberische tarweopbrengst springt er in negatieve zin uit. Die daalt volgens Sovecon van 10 naar 6 miljoen ton. De laatste keer dat dat niveau bereikt werd, was in 1980.

Of registreer je om te kunnen reageren.