Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

'Geen GMO-koolzaad in staat Oregon'

Salem - Een groep van boeren, zaadproducenten en biotech-critici wil het planten van genetische gemodificeerd koolzaad in de Amerikaanse staat Oregon flink beperken.

Hiertoe spannen ze een rechtszaak aan tegen het landbouwdepartement in Oregon. Volgens de critici is het genetisch gemodificeerde koolzaad een potentiële ramp voor onder meer de zaadindustrie in Oregon.

Laatste reacties

  • Ishtar

    Als de staat Oregon een soort WUR hebben, zeg maar ook zo'n beste Universiteit van de wereld die toevalig in NL staat, dat zal het niet meevallen voor deze boeren en respectabele mensen.
    Want die gaan bij deze berichten spontaan 'wetenschappelijke' onderzoekjes beginnen om het tegendeel te beweren.

  • ed12345

    Ik begrijp de reactie maar al te goed ,als er gmo zaad geteeld gaat worden gaan ten eerste de zaad verkoop prijzen fiks omhoog door de rechten die afgedragen moeten worden aan de desbetrefende bedrijven ,Monsanto , Du Pont en Sygenta en deze bedrijven gaan de zaadbedrijven overnemen en de leiding nemen .Als zaadteler ben ik hier de laatste dertig jaar met verschillende eigenaren cq leiders van zaadbedrijven in contact geweest deze mensen hebben stuk voor stuk een ideoligie met vallen en opstaan hebben die betere rassen ontwikkeld vaak voor een bepaalde streek (in ons geval zuid west en oost ontario en west quebec) ze zijn daar niet armer van geworden maar zeker geen millionair of er nu geld verdient word of niet deze mensen zetten hun werk door gedreven door hun ideologie de meesten zijn inmiddels overgenomen door de grote chemie gianten daarna is er maar een ding belangrijk $$$$$$$$$$ een ras ontwikkelen voor een streek of gebied NO WAY economisch niet interessant

Of registreer je om te kunnen reageren.