Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Geen Britse tarwe naar Spanje

Londen - De Britse tarweprijs stijgt met 0,6 procent verder door naar omgerekend 255 euro per ton. De oorzaak ligt in een sterke binnenlandse vraag, want de export is fors afgenomen. Sterker: het is de zwakste exportmaand in bijna zes jaar tijd, meldt Agrimoney.

De export kwam in juni uit op 55.093 ton. Vooral buiten de EU nam de uitvoer flink af, naar 12.000 ton. Binnen Europa viel vooral op dat er in juni helemaal geen Britse tarwe naar Spanje ging. Terwijl dit juist het belangrijkste afzetgebied voor Britse tarwe is. De laatste keer dat dit gebeurde was in juli 1994. De oorzaak ligt in de tegenvallende kwaliteit van de tarwe, waardoor er in Spanje weinig animo is.

De verwachting is dat de Britse consumptie verder toeneemt, waardoor de export nog meer onder druk komt te staan. In het afgelopen seizoen daalde de Britse tarwe-export al naar 2,39 miljoen ton. Dat was het laatste niveau in vier jaar tijd. Dat wordt alleen nog maar minder, stelt Agrimoney.

Eén reactie

  • denker123

    Geen wonder dat de export van tarwe zakt,alles gaat naar de nieuwe ethanol fabrieken,dat kan Agrimony er beter bij vertellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.