Akkerbouw

Nieuws 1396 x bekeken

Fors kleinere fabrieksteelt drukt aardappelareaal in Nedersaksen

Bonn - De fabrieksaardappelteelt in Nedersaksen loopt dit jaar ten opzichte van 2011 qua daarvoor ingeruimd areaal met bijna 12 procent terug naar 71.711 hectare. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de statististische dienst van deelstaat Nedersaken.

De nummer 1 deelstaat in Duitsland op het gebied van de aardappelteelt heeft een aandeel van een kleine 25 procent in het totale areaal. De consumptieteelt in Nedersaksen groeit wel, zij het relatief licht met 0,9 procent naar 31.837 hectare. Ten opzichte van vorig jaar zijn er enkele honderden hectare bijgekomen. Uit door landbouwmarktbureau AMI geïnventariseerde areaalcijfers van de afzonderlijke deelstaten komt de totale aardappelteeltoppervlakte in de Bondsrepubliek dit jaar uit op 238.000 hectare. Dat is 8 procent minder dan vorig jaar. Aardappelinfo van het Productschap Akkerbouw in Den Haag stelt vast dat niet alleen de fabrieksteelt inlevert maar ook de fritesaardappelteelt. Die zou uitkomen op 60.000 hectare ofwel 10 procent kleiner dan in 2011, terwijl de verwerking groeit, aldus het Productschap.

Of registreer je om te kunnen reageren.