Akkerbouw

Nieuws 509 x bekeken

Engelsen zaaien meer graan

Londen – Het Engelse graanareaal is dit seizoen voor vrijwel alle gewassen groter dan in het vorige seizoen. De arealen aan tarwe en gerst komen echter nog altijd niet in de buurt van de records die in 2008 en 2009 werden bereikt. Bij koolzaad wordt wel een nieuw record neergezet.

Het areaal tarwe komt volgens de voorlopige schatting van het plattelandsministerie Defra uit op 1,9 miljoen hectare. Dat is 2,5 procent meer dan vorig jaar en het derde achtereenvolgende jaar met een toename. Bij gerst is sprake van een toename met 2,8 procent naar 632.000 hectare, wat geheel is toe te schrijven aan wintergerst. Koolzaad nam dit jaar 716.000 hectare voor haar rekening, dat is 8,4 procent meer dan vorig seizoen en een nieuw record voor Engeland. Verder berekent Defra de hoeveelheid braakliggende akkerbouwgrond op 131.000 hectare, een daling met 5,3 procent op jaarbasis. Tenslotte is ook bij permanente weidegrond sprake van een toename, en wel met 2,2 procent naar 3,3 miljoen hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.