Akkerbouw

Nieuws 2123 x bekeken

Duitse hectareopbrengsten wintergerst en koolzaad 10 à 11 procent hoger dan 2011

Berlijn - De hectareopbrengsten van de wintergerst liggen in Duitsland rond de 10 procent hoger dan vorig jaar.

Dat constateert het Bauernverband (DBV) in zijn tweede oogstrapport van dit seizoen. Duitsland-wijd is volgens de federatie 6,3 ton per hectare geoogst. Ondanks de verbetering ten opzichte van 2011 blijft het totale volume onder het niveau van het meerjarig gemiddelde, omdat het areaal kleiner was door uitwintering. De wintergerstoogst is nagenoeg afgerond en ook bij het winterkoolzaad schiet de oogst flink op. Voor dit gewas raamt het Bauernverband een gemiddelde opbrengst van 3,3 ton per hectare. Dat is 11 procent meer dan vorig jaar. toen de opbrengst echter wel klein uitpakte. Corr

Christel Labee-Bollen

Of registreer je om te kunnen reageren.