Akkerbouw

Nieuws 748 x bekeken

’Duitse graanoogst draagt bij aan ontspanning op markt’

Berlijn - Het Bauernverband (DBV) raamt de Duitse graanoogst op 43,8 miljoen ton ofwel 2 miljoen ton meer dan de krap uitgevallen oogst van vorig jaar. Die raming heeft de boerenfederatie woensdag bekendgemaakt.

DBV-topman Joachim Rukwied noemt het resultaat ’netjes’ ook gezien de weercapriolen van het afgelopen teeltjaar. De Duitse oogst draagt volgens hem bij aan de ontspanning op de graanmarkten, evenals het vooruitzicht op de Europese graanoogst als geheel, die wordt geschat op 279 miljoen ton. Dat is op het niveau van het meerjarig gemiddelde. ”De bevoorrading bij ons is gewaarborgd,” concludeert Rukwied. Het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) raamde de graanoogst in Duitsland vorige week overigens wel iets hoger, namelijk op 44,2 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.