Akkerbouw

Nieuws 278 x bekeken

China anticipeert op grotere maisoogst

Peking - The US Grains Council in Peking verwacht dat de Chinese maisproductie dit jaar ongeveer 3,5 miljoen ton hoger uitkomt dan een jaar geleden.

Tenminste, als de weersomstandigheden zo gunstig blijven als ze nu zijn. De schattingen zijn echter nog wel vrij ruw. Voor het noorden en het noordoosten van China voorziet de graanraad een productietoename van 2 tot 4 miljoen ton. In de andere regio's neemt de maisproductie vermoedelijk met 1 tot 2 miljoen ton toe. De Chinese mais is in relatief goede staat. De hogere productie sluit aan op de grotere vraag naar mais in China. De wintertarwe heeft namelijk veel te kampen gehad met ziektes en slecht weer. De extra Chineze mais voorziet echter niet volledig in die vraag. Maisimport is ook dit jaar weer nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.