Akkerbouw

Nieuws 472 x bekeken

Britse aardappeloogst loopt in

Londen – De Britse aardappeloogst loopt de vertraging die zich eerder dit seizoen voordeed in snel tempo in.

Eind vorige week was volgens het aardappelschap Potato Council 11.600 hectare ofwel zo'n tien procent van het totale areaal gerooid. Dat is vrijwel evenveel als de 12.500 hectare, eveneens tien procent, die vorig seizoen rond deze tijd uit de grond was.

De weersomstandigheden zijn in het grootste deel van het land de afgelopen twee weken gunstig geweest. Hier en daar moest het rooien echter stoppen wegens zware onweersbuien, meldt de Potato Council. Voor de komende dagen wordt een terugkeer van het wisselvallige weer met veel regen voorspeld. Het schap meldt verder dat de gemiddelde aardappelnotering vorige week met 5,5 procent is gedaald naar 187,62 pond ofwel 238,67 euro per ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.