Akkerbouw

Nieuws

Braziliaanse suikeroogst blijft achter

Brasilia - De Braziliaanse rietsuikerverwerkers zijn de komende maanden niet in staat om qua suikerproductie in de buurt te komen van het afgelopen jaar.

Ondanks een recente opleving drukken de ongunstige weersomstandigheden van eerder dit jaar (veel regen ) te zwaar op de suikerproductie. Dat meldt Agrimoney.

De opleving in augustus is terug te zien in de cijfers van de Braziliaanse rietsuikerindustrie Unica. Daaruit blijkt dat in de eerste helft van augustus in de belangrijkste suikerregio van het land (midden/zuiden) 44,25 miljoen ton rietsuiker geoogst is. Dat was 14,2 procent meer dan in dezelfde periode in 2011. De oorzaak was minder regenval. Daar kwam bij dat de rietsuikerverwerkers, goed voor meer dan 80 procent van de Braziliaanse suiker, op meer dan 90 procent van hun capaciteit draaiden. Een percentage dat eerder dit jaar nog niet gehaald is.

Ondanks die ontwikkeling stelt Unica dat in het seizoen 2012/2013 minder suiker verwerkt gaat worden dan in het afgelopen seizoen. Toen ging het om 494 miljoen ton rietsuiker. Op dit moment staat de teller op 261 miljoen ton. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar een achterstand van 38 miljoen ton. Die achterstand wordt volgens Unica zeker niet meer ingelopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.