Akkerbouw

Nieuws 474 x bekeken

Argentinië dient klacht in tegen Spaanse heffing op biodiesel

Buenos Aires - Argentinië heeft bij de WTO een klacht ingediend over Spanje. De Argentijnse overheid vindt het tegen de WTO-regels dat Spanje een importheffing legt op biodiesel uit Argentinië.

Volgens de Bio Energy Site heeft Spanje de importheffing in april ingevoerd. Argentinië vindt de heffing nadelig voor de concurrentiepositie van de eigen biodiesel. Het Zuid-Amerikaanse land wil overleggen met de EU over de situatie.

Eerder diende de EU al een klacht in bij de WTO over het Argentijnse systeem van importheffingen. Brussel vindt dat de handelsbetrekkingen met Argentinië zijn verslechterd nadat het land de oliemaatschappij YPF nationaliseerde. Dat was een dochterbedrijf van het Spaanse olieconcern Repsol. YPF is het grootste olieconcern in Argentinië.

Of registreer je om te kunnen reageren.