Akkerbouw

Nieuws 415 x bekeken

Algerije heeft minder graan nodig

Algiers - Algerije hoeft dit seizoen geen harde tarwe en gerst meer te importeren. Er is genoeg voorraad en de nieuwe oogst is al gestart.

Algerije blijft wel broodtarwe kopen op de wereldmarkt, meldt de National Office of Grains (OAIC), het overheidsorgaan dat de graanimport regelt.

Algerije is één van de grootste tarweimporteurs ter wereld. In 2011 importeerde het Noord-Afrikaanse land 7,4 miljoen ton tarwe. In andere jaren varieert het van 4,6 miljoen tot 6,3 miljoen ton. Vorig jaar oogstte Algerije minder graan door droogte.

Het Algerijnse bureau voor de statistiek verwacht dat de telers dit jaar 5,6 miljoen tot 5,8 miljoen ton graan oogsten. Vorig jaar bleef de oogst steken op 4,25 miljoen ton. Analisten verwachten dat Algerije minder graan gaat kopen op de wereldmarkt. Het grootste deel wordt geleverd door Frankrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.