Akkerbouw

Nieuws

Agrifirm: bio-graanoogst nagenoeg klaar

Apeldoorn - De biologische graanoogst is voor het grootste deel klaar, meldt Agrifirm. Volgens de coöperatie worden in het noorden van het land de laatste percelen, met vaak nog maar amper rijpe zomertarwe, geoogst.

De gemiddelde kwaliteit van de tarwe is goed, stelt Agrifirm. Al is er soms een daling van het hectolitergewicht. Over het algemeen is de score echter iets meer dan 70 kilo. In een flink aantal gevallen is dit zelfs ruim meer dan 75 kilo.

De coöperatie noemt de tarweopbrengst daarentegen maar 'gewoontjes', zeker geen topper. Tijdens het groeiseizoen was er sprake van aantasting door fusarium. Al is de tarwe redelijk gezond gebleven. De DON-gehaltes zitten op aanvaardbare, werkbare niveaus.

Of registreer je om te kunnen reageren.