Akkerbouw

Nieuws 652 x bekeken 1 reactie

’Aardappeloogst EU 10 procent kleiner dan vorig jaar’

Bonn - De aardappeloogst in de Europese Unie is waarschijnlijk ongeveer 10 procent lager uit dan vorig jaar. Dat schat het Duitse landbouwmarktbureau AMI. Volgens een inventarisatie van de stand van zaken door dit bureau komt er 56,6 miljoen ton beschikbaar.

"Zo weinig aardappels waren er nog niet eerder in de EU-27”, stelt AMI-analist Christoph Hambloch vast. Het areaal is dit jaar ruim 5 procent kleiner dan vorig jaar en omvat uitgaande daarvan 1,823 miljoen hectare. Opvallend is met name de sterke terugloop in Duitsland van 259.000 hectare in 2011 naar 238.000 hectare in dit seizoen. Dat komt neer op een daling van 8,2 procent. Het Statistische Bundesamt schatte de daling eerder slechts op ongeveer 4 procent.

Eén reactie

  • aqwzsx12

    dan komen nog bijstellingen...neerwaarts en nog geen klein beetje!

Of registreer je om te kunnen reageren.