Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

'Aardappelmarkt komend seizoen beter dan afgelopen jaar'

Schwalmtal - Het Duitse aardappelhandelshuis Weuthen voorziet in het komende seizoen op de tafelaarappelmarkt prijzen tussen de 18 en 25 euro per 100 kilo, afhankelijk van de kwaliteit.

Die prognose gaf Weuthen-bedrijfsleider Ferdi Buffen vandaag. Voor fritesaardappelen komen de prijzen volgens Buffen waarschijnlijk te liggen op een niveau van 17 tot 23 euro. Als die voorspelling blijkt te kloppen brengen de aardappelen duidelijk meer op dan in het afgelopen jaar.

De vraag ontwikkelt zich gunstig. Met name de Britten willen Duitse aardappels, maar ook Belgische. Oostenrijk betrekt volumes uit Beieren. Buffen wijst er tevens op dat de opbrengsten aan de lage kant zullen zijn. Van de belangrijkste rassen komt 8 tot 10 procent minder gewicht van het veld. Daar staat tegenover dat vorig jaar veel overmaatse piepers werden geoogst waardoor nogal wat niet kon worden vermarkt. "Voorts is de vlokken- en granulaatmarkt momenteel koopbereid en zal deze afwijkende partijen en sorteringen afnemen. De zetmeelaardappeltelers benutten hun kansen al,“ signaleert Buffen, die desondanks weer een spannend seizoen verwacht met veel uitdagingen. "Daarbij gaat het erom niet alleen aan de korte termijn te denken, maar ook op de lange termijn de aardappelteelt in concurrentie met andere teelten vast te houden.“

Laatste reacties

  • haverboer1

    Mag ook wel eens, of je nu de aardappelen naar een veehouder bracht of voor hoog kwalitatief product aan de frites industrie leverde, het bracht evenveel op.

  • 7222

    Het is nog niet zover,denk aan het gezegde:je moet de huid niet verkopen voordat de bok geschoten is...met andere woorden,ze zitten nog niet achter de plank. nog niet zo lang geleden toen kon het ook niet op,en waar zijn we geraakt ....in de goot...

Of registreer je om te kunnen reageren.