Akkerbouw

Nieuws 617 x bekeken 1 reactie

’80 procent soja op Duitse markt is transgeen’

Berlijn - Ruim 80 procent van de door Duitsland geïmporteerde soja is van transgene herkomst. Dat beweert de Duitse afdeling van het Wereld Natuur Fonds (WNF) op basis van een eigen studie.

“Zonder dat we het weten belandt zo transgeen voedsel op ons bord,” zegt het WNF, dat daarom pleit voor meer openheid en een heldere etikettering op de eindproducten. Het fonds wijst tevens van de hand dat het niet anders kan, want er is genoeg transgeenvrije soja beschikbaar. ”De kopers moeten gewoon transgeenvrije soja bestellen en dan wordt het ook meer geteeld.”

Eén reactie

  • ed12345

    Als teler van bijde soorten kan ik zeggen dan moeten er voor GMO vrij dan wel behoorlijke prijsstijging gerealizeerd worden want de pendule is wel riching Round up Ready soya, de onkruidbestrijding kost maar een fractie t.ov. reguliere soya de timing van bespuiting is veel minder belangrijk dan bij de reguliere je hoeft de silo's en de combine en vervoer niet helemaal tot op bijna de laatste boon schoon te maken Vooral bij de huidige prijzen zie ik de teelt van reguliere soya heel hard minder worden de premie t.o.v RR soya van pak weg $30 per ton is de moeite van alles niet waard een ander verhaal is soya voor speciale doeleinden die vooral naar Japan geexporteerd wordt daar kan maar zo een premie op zitten van $250. per ton en zelfs die bij de huidige prijzen van pakweg $620 voor RR soya zullen moeilijker telers vinden voor volgend jaar

Of registreer je om te kunnen reageren.