Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

Vrijstelling uitrijverbod bij teelt van winterkoolzaad

Den Haag - Telers van winterkoolzaad mogen in de maand augustus vloeibaar zuiveringsslib of drijfmest uitrijden op het perceel waar winterkoolzaad wordt ingezaaid. Dat heeft Dienst Regelingen bekend gemaakt.

De vrijstelling zal ook volgend jaar gelden. Daarna zal de vrijstelling worden verwerkt in het Besluit Gebruik Meststoffen.

De regel wordt veranderd omdat bij winterkoolzaad en groenbemesters het risico voor uitspoeling van meststoffen naar het grondwater of oppervlaktewater minder groot is. Voor andere gewassen geldt sinds dit jaar de regel dat op bouwland alleen tot 1 augustus mag worden uitgereden.

Wie gebruik maakt van de vrijstelling moet uiterlijk op 31 augustus winterkoolzaad ingezaaid hebben op het betreffende perceel.

Laatste reacties

  • agratax2

    Is het excuus gestoeld op waarheid of is het ingegeven door de wens om meer bio diesel te krijgen? Als het laatste waar is dan is het hele mestbeleid een farce en kan de regel aangepast worden aan de (politieke) wensen van beleidsmakers.

  • Mels

    mestbeleid is zowiezo een farce,mest probleem is alleen maar een niet willen gebruiken probleem.

  • Mels

    Ik heb hier al eens geopperd dat er een verschil gemaakt moet worden in het gebruik van kunstmest en dierlijke mest,als je dierlijke mest gebruikt een hogere gebruiksnorm dan bij gebruik van kunstmest,waarschijnlijk is dit te moeilijk om te verzinnen voor de ambtenaren die veel liever de verwerkende bedrijven verzekeren van werk wat nergens voor nodig is.

Of registreer je om te kunnen reageren.