Akkerbouw

Nieuws 1157 x bekeken 1 reactie

Veel phytophthora in Britse aardappelen

Londen – In Britse aardappelvelden wordt de laatste weken door het aanhoudend slechte weer veel phytophthora geconstateerd. Vooral de laatste twee tot drie weken zijn de omstandigheden erg gunstig voor de ontwikkeling van de ziekte, aldus het aardappelschap Potato Council.

Het aantal meldingen van verdachte monsters is de afgelopen week ruim verdubbeld tot meer dan 100. Door het natte weer is het voor de telers bovendien moeilijk om met sproeiers het land op te gaan, aldus het schap. Eerder al meldde de Potato Council dat de oogst ver achter ligt op die van vorig jaar en dat ook gevreesd moet worden dat een deel van de aardappelen nu al als verloren moet worden beschouwd.

Eén reactie

  • agropak

    Weer z'n slap verhaal, gebruik je Google translate omdat je te lui bent of eigen engels te kort schiet??? (moeilijk om met sproeiers op het land te gaan)

Of registreer je om te kunnen reageren.