Akkerbouw

Nieuws 560 x bekeken

Raiffeisenverband: tarweoogstpotentieel iets verbeterd

Berlijn - Het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) stelt de tarweoogstprognose voor Duitsland iets naar boven bij.

De federatie van de coöperatieve landbouwindustrie verwacht een opbrengst van tegen de 22 miljoen ton, inclusief zomertarwe (ruim 1 miljoen ton). Dat is zo’n 0,5 miljoen ton meer dan de prognose van medio vorige maand. Volgens het DRV is het weer voor de tarwe relatief gunstig geweest. Rijkelijk veel neerslag heeft de korrelvulling en opbrengstvorming goed gedaan. Dat neemt niet weg dat de tarweoogst uitgaande van deze prognose nog 3,5 procent achterblijft bij die van vorig jaar. In de nieuwe prognose rekent het DRV op een totale graanoogst van 42,8 miljoen ton. Dat is 3 procent meer dan in 2011 maar tevens wel fors onder het meerjarig gemiddelde van ruim 45 miljoen ton.

De wintergerstteelt levert afzonderlijk bekeken naar verwachting 6,7 miljoen ton op ofwel 0,8 procent meer dan vorig jaar. De hectareopbrengst is relatief hoog, namelijk 6,2 ton tegen 5,7 ton in 2011. De zomergerstoogst komt uit op 2,8 miljoen ton. Een groei met ruim 36 procent ten opzichte van vorig jaar, met name omdat door uitwintering meer is ingezaaid.

Of registreer je om te kunnen reageren.