Akkerbouw

Nieuws 1937 x bekeken 2 reacties

Opbengst Anosta, Premiere valt tegen

Antwerpen - De bruto-opbrengst van het aardappelras Premiere kwam na 97 groeidagen uit op 28 ton per hectare.

Dat is minder dan het gemiddelde van de laatste vijf jaar: 32 ton per hectare. Voor het ras Anosta werden bij de kleine potermaat (28/35 millimeter) elf tot veertien knollen per struik geteld en ongeveer vier stengels. Bij de grotere potermaten bedroeg het aantal knollen gemiddeld vijftien, met 3,5 tot 6,3 stengels per struik. Dat blijkt uit gegevens van PCA.

Laatste reacties

  • fernand

    Wat is opbengst?

  • agropak

    fernand inderdaad wat is opbrengst. Volgens mij heel simpel Kosten die gemaakt zijn afzetten tegen de bruto geld opbrengst Al dat blabla over tonnen per ha is boerenbedrog soms kun je meer overhouden van 20 ton dan van 50 ton/ha

Of registreer je om te kunnen reageren.