Akkerbouw

Nieuws 927 x bekeken

Oekraïne oogst 15,9 miljoen ton graan

Kiev - Akkerbouwers in de Oekraïne hebben tot 20 juli – ongeveer halverwege het oogstseizoen - 15,9 miljoen ton graan geoogst. Dat meldt UkrAgroConsult. De opbrengst was gemiddeld een tegenvallende 2,22 ton per hectare. Een jaar eerder was dat nog 2,89 ton per hectare.

De lage opbrengst kwam doordat de zuidelijke regio's eerst hadden te kampen met extreem winterweer en in april/mei juist met grote hitte en droogte. Oekraïne is één van de belangrijkste graanexporteurs ter wereld.

Aan tarwe, zowel winter- als voorjaarsgewas, is tot op heden 10,6 miljoen ton geoogst bij een gemiddelde opbrengst van 2,46 ton per hectare. De gerstoogst bedroeg tot 20 juli 4,7 miljoen ton met een gemiddelde opbrengst van 1,85 ton per hectare.
Het totale areaal graan is in de Oekraïne dit oogstseizoen 7,2 miljoen hectare. Vorig jaar was het areaal nog 6,69 miljoen hectare. Vorig oogstseizoen haalde Oekraïne 23,2 miljoen ton tarwe van het land.

Of registreer je om te kunnen reageren.