Akkerbouw

Nieuws

Nordzucker twijfelt over vervolg na buitengewoon goed eerste kwartaal

Braunschweig - Nordzucker zette in het eerste kwartaal het zakelijke succes van 2011/12 voort.

In de eerste drie maanden van het nieuwe boekjaar schroefde het Noord-Duitse concern het operationele resultaat fors op, namelijk van 43,7 miljoen euro in het eerste kwartaal van vorig jaar naar 121,5 miljoen euro nu. De omzet steeg naar ruim 586 miljoen euro. Dat is een plus van bijna 126 miljoen euro. Oorzaak zijn volgens het bedrijf de goede marktomstandigheden. Of dat zo blijft is voor Nordzucker echter wel de grote vraag. ”De suikerafzet verlangzaamt zich,” stelt directievoorzitter Hartwig Fuchs vast. Naar zijn visie weerspiegelt zich in dat feit de afzwakkende conjunctuur. Niet alleen maar in Europa, inmiddels ook in Duitsland. Nordzucker is er hoe dan ook op voorbereid. ”Deze ontwikkeling versterkt ons in de wil het concern nog slanker, sneller en efficiënter te maken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.