Akkerbouw

Nieuws

Mais en sojabonen in VS verder achteruit door droogte

Washington - De gewassen in de VS gaan verder achteruit door droogte. Volgens het ministerie van landbouw (USDA) staat 24 procent van de mais er goed of uitstekend bij. Dat is 2 procentpunten minder dan vorige week.

Vorig jaar eind juli scoorde 62 procent van de mais in de hoogste categorieën. Analisten verwachten dit jaar een opbrengst bij mais van 7,4 ton per hectare. Vorige week werd nog 7,9 ton verwacht. In 2011 oogstte de VS gemiddeld 9,2 ton mais per hectare.

Het USDA publiceert wekelijks een overzicht van de gewassen, gebaseerd op gegevens van vierduizend informanten. De percelen worden ingedeeld in uitstekend, goed, gemiddeld, slecht of heel slecht.

Uit het overzicht van 29 juli blijkt dat ook de soja achteruit gaat. Het USDA classificeert nu 29 procent van de soja als goed of uitstekend. Dat was vorige week 31 procent. Vorig jaar eind juli zat 60 procent van de soja in de beide hoogste categorieën.

Analisten verwachten dat de gewassen verder achteruit gaan. Er is afgelopen weekeinde regen gevallen in Iowa, Wisconsin en Minnesota, maar dat was te weinig om de gewassen vooruit te helpen. Deze week wordt regen verwacht in de beide Dakota-staten en het Midwesten.

Of registreer je om te kunnen reageren.