Akkerbouw

Nieuws 3845 x bekeken

Kleiner aanbod stuwt aardappelprijs

Sint Annaland - De regen van afgelopen week heeft geleid tot hogere aardappelprijzen voor Doré op de veilingklok van veiling Alvantho.

Ten opzichte van de voorafgaande week steeg de prijs met 4 eurocent naar 40 tot 46 eurocent per kilo. Het aanbod op de veiling daalde door de moeilijke oogstomstandigheden op Tholen tot onder de 100 ton per dag. In totaal werd vorige week 488 ton vroege aardappelen geveild, tegen 736 ton in de week ervoor.

De Eerstelingen op de Belgische veiling REO doen het wat dat betreft veel minder. De gemiddelde prijs daalde daar maandag naar 18 eurocent per kilo. Een week geleden noteerde deze veiling nog een gemiddelde prijs van bijna 26 eurocent per kilo. Het totale aardappelaanbod op deze veiling daalde maandag tot net onder de 52 ton.

Op de veiling van The Greenery stabiliseerde de prijs van Eigenheimers zich maandag op een niveau van 29 eurocent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.