Akkerbouw

Nieuws 681 x bekeken

Groningse universiteit ontwikkelt gezonde patat

Groningen - Wie te veel patat eet, kan te dik worden vanwege de hoeveelheid onverzadigde vetten die in de frites trekken bij het bakken. Maar ook de koolhydraten in aardappelen zijn in grotere hoeveelheden ongezond.

Daar gaat de Rijksuniversiteit van Groningen iets aan doen. Het ‘Carbohydrate Competence Center’ (CCC) van Groningen werkt hard aan een wereldprimeur: gezonde patat. Deze gezonde patat bevat langzaam afbrekende koolhydraten. En die zouden minder dikmakend en ongezond zijn dan de gangbare patatten.

Het universitaire centrum werkt voor het ontwikkelen van gezonde patat samen met enkele agrofood-bedrijven en kennisinstellingen. Het CCC staat onder leiding van wetenschappelijk directeur Lubbert Dijkhuizen, hoogleraar microbiologie.

Of registreer je om te kunnen reageren.