Akkerbouw

Nieuws

Goede vooruitzichten voor Duitse hoofdoogst aardappelen

Hannover- De aardappelen in Duitsland profiteren van het regenachtige weer en hebben zich prima ontwikkeld. Dat zegt boerenbond Landvolk in Nedersaksen.

Ook het Productschap Akkerbouw in Den Haag meent dat er in Duitsland een redelijk tot goede hoofdoogst in het verschiet ligt. Voor wat betreft de vroege aardappelen wordt eveneens een gemiddeld tot goed eindresultaat verwacht. De rooibedrijvigheid moet door de buien wel steeds worden onderbroken. Het Bauernverband ziet desondanks geen problemen bij de bevoorrading van de handel, hoewel areaal met primeurs tevens 10 procent kleiner is dan vorig jaar. De oppervlakte is daardoor gezakt naar 11.700 hectare. Landbouwmarktbureau AMI noteert momenteel een prijsniveau van een kleine 26 euro per 100 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.