Akkerbouw

Nieuws

Dun Agro wil areaal uitbreiden naar 2000 hectare

Oude Pekela – Dun Agro uit Oude Pekela wil binnen 2 jaar het areaal vezelhennep vergroten tot 2000 hectare. Dit jaar oogst het bedrijf uit Groningen blad van 550 hectare hennep in Nederland en 100 hectare in Denemarken. Dat heeft directeur Albert Dun volgens Nieuwe Oogst gezegd tijdens de presentatie van een nieuwe oogstmachine en het “hennephuis”, een huis gebouwd van geperste vezelhennep.

Het is geen eenvoudige opgave boeren te laten kiezen voor vezelhennep. Volgens Dun is de teelt onbemind. Bovendien concurreert het gewas met historisch hoge graanprijzen. Dun kijkt naar de mogelijkheid etherische olie als voedingssupplement af te zetten. De waarde is volgens Dun 800 dollar per liter terwijl 1 hennepplant 7 liter olie afgeeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.