Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Duitse meelindustrie en landbouwminister oneens over noodzaak stijgende broodprijzen

Berlijn - De meelindustrie in Duitsland kondigt stijgende broodprijzen aan. ”Wereldwijd dekken de oogsten niet meer de voortdurende groeiende vraag naar graan”, vindt maalderijbranchefederatie Verband Deutsscher Mühlen (VDM).

Landbouwminister Ilse Aigner wijst de noodzaak om de broodprijzen op te krikken echter van de hand. Zij gaat van een wereldwijd zeer goede graan- en rijstoogst uit en los daarvan heeft graan maar een klein effect op de broodprijs. Van de kosten wordt 96 procent veroorzaakt door verwerking, energie, handel en belasting en maar 4 procent door de graanprijs. VDM houdt er echter aan vast dat de droogte in de Verenigde Staten een krap aanbod zal veroorzaken waardoor de graanprijzen nu al 30 procent boven het langjarige gemiddelde liggen.

Eén reactie

  • info95

    Zo'n beetje alle regeringen zitten nog in de ontkennings fase.
    Hogere voedselprijzen vinden ze niet leuk..
    Gewoon ontkennen...

Of registreer je om te kunnen reageren.