Akkerbouw

Nieuws 304 x bekeken

Duitse industrie voert campagne voor beter imago suiker

Bonn – Die Wirtschaftliche Vereinigung Zucker (WVZ), belangenbehartiger van de Duitse suikerindustrie, begint in de herfst met een campagne voor een ’duurzame verbetering van het imago van het product suiker'.

Volgens de WVZ is het belangrijkste doel daarvan ’de vaak ondoordachte kritiek’ op het product te confronteren met voedingswetenschappelijke voorlichting.

”Dediscussies over de rol van suiker in de voeding en de invloed daarvan op de gezondheid worden steeds weer emotioneel gevoerd, terwijl wetenschappelijke argumenten buiten beschouwing worden gelaten. Het gaat er vooral om suiker uit de ’zondebokpositie’ te halen”, aldus de brancheorganisatie, die daarbij de eigen verantwoordelijkheid van de consument wil versterken. De campagne krijgt een looptijd van drie jaar en kost per jaar 500.000 tot 700.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.