Akkerbouw

Nieuws 1096 x bekeken

Doré-prijzen op Alvantho verdubbelen ten opzichte van 2011

Sint Annaland – Doré-aardappelen brachten vorige week op de veiling van Alvantho een keer zo veel op als een jaar geleden.

Vorige week schommelden de prijzen van het hoofdras op de veiling tussen 36 en 42 cent per kilo. In dezelfde week van vorig jaar zakten de prijzen naar 18 tot 22 cent per kilo.

In de afgelopen week belemmerde de regen het aanbod op de veiling aan het begin van de week en op vrijdag. Op vrijdag bleef het aanbod voor de klok steken op 115 ton. Daarmee was de aanvoer 60 ton kleiner dan een week eerder. Op woensdag en donderdag kwam er wel een flinke hoeveelheid aardappelen voor de klok. Op donderdag was de aanvoer net als een week eerder iets meer dan 190 ton.

Frieslanders noteerden maandag bij The Greenery zo'n 22 cent per kilo. Daarmee lag het prijsniveau een fractie hoger dan eind vorige week. Op de Belgische veiling REO werd op maandag iets meer dan 60 ton aardappelen verhandeld op een gemiddeld prijsniveau van 26 cent per kilo. Daarmee lagen de prijzen op deze veiling zo'n 7 cent lager dan vrijdag, maar zo'n 7 cent hoger dan begin vorige week.

Of registreer je om te kunnen reageren.