Akkerbouw

Nieuws 1688 x bekeken

DBV voorspelt Duitse wintertarweoogst van 21,75 miljoen ton

Fehrbellin - Het Bauernverband (DBV) verwacht een wintertarweoogst in Duitsland van gemiddeld 7,5 ton per hectare. Dat is zo’n 6 procent onder het meerjarige gemiddelde van 2005-2010.

Uitgaande van 2,9 miljoen hectare betekent dat een oogst van 21,75 miljoen ton. Die prognose heeft DBV gegeven op haar jaarlijkse vooroogstgesprek, in Fehrbellin in Brandenburg. De hectareopbrengst belandt met deze prognose nogmaals op het lage niveau van vorig jaar. De oogst had groter kunnen zijn omdat vorig jaar najaar 3,2 miljoen hectare was ingezaaid. Er is echter tegen de 10 procent uitgewinterd.

Bij de wintergerst heeft de winter 8 procent van het ingezaaide areaal gevergd. Bij dit graan verwacht het DBV ook een opbrengst op het niveau van vorig jaar, namelijk 6,5 ton per hectare op een areaal van in totaal 1 miljoen hectare,

Of registreer je om te kunnen reageren.