Akkerbouw

Nieuws 920 x bekeken

CZAV laat verpakkingen middelen verantwoord inzamelen

Wemeldinge – De drieduizend leden van coöperatie CZAV kunnen sinds kort lege verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen (gbm) gescheiden laten afvoeren. Hiervoor heeft de coöperatie een overeenkomst afgesloten met inzamel- en recyclingbedrijf Van Gansewinkel.

Volgens adjunct-directeur Ko Francke trokken steeds vaker leden aan de bel of er iets voor de verpakkingen kon worden geregeld. “In steeds meer gemeenten wordt dit afval op de milieustraat niet meer geaccepteerd omdat het eigenlijk bedrijfsafval is. We zochten naar een manier om de verpakkingen verantwoord en duurzaam af te voeren en kwamen toen bij Van Gansewinkel uit.”

De leden van de coöperatie kunnen bij vestigingen van CZAV 400-literzakken halen, waarin de lege – vaak platgereden – verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen kunnen worden verzameld. Van Gansewinkel haalt vervolgens de volle zakken op. Per ophaalbeurt betaalt CZAV-leden 20 euro en nog eens 2 euro per zak. “Nu gaan de gbm-verpakkingen vaak in de container met ander afval. Gescheiden inzameling en verwerken levert milieuwinst op en kost weinig extra moeite”, stelt Francke.Of registreer je om te kunnen reageren.