Akkerbouw

Nieuws 1285 x bekeken 1 reactie

CZAV investeert in zonnepanelen

Wemeldinge - Coöperatie CZAV heeft op het dak van de nieuwe zaaizaadloods in Wemeldinge 276 zonnepanelen laten plaatsen.

De panelen hebben een oppervlakte van 350 vierkante meter en produceren naar verwachting zo’n 50.000 kWh per jaar. Dit is gelijk aan het jaarverbruik van 13 huishoudens of het energieverbruik van het CZAV-kantoor in Wemeldinge gedurende 4 maanden. CZAV wil in de toekomst meer zonne-energie opwekken. De coöperatie heeft hiervoor ongeveer 100.000 vierkante meter dakoppervlak beschikbaar op haar gebouwen in Zuidwest-Nederland. Als deze zijn volgebouwd met zonnepanelen kan CZAV de stroombehoefte volledig uit zonne-energie halen. In eerste instantie wil CZAV 25 procent van haar energiebehoefte invullen met zonnepanelen.

Eén reactie

  • jan10

    Goed inntiatief CZAV.
    Alleen weten we niet waneer we het goed doen n.l. de prijs van zonnepanelen schijnt naar december toe te kunnen dalen met 25%

Of registreer je om te kunnen reageren.