Akkerbouw

Nieuws 954 x bekeken

Britse aardappeloogst fors lager

Londen - De opbrengst per hectare bij de Britse aardappelen ligt tot nu toe een derde lager dan vorig seizoen. Gemiddeld wordt momenteel 22,7 ton per hectare van de velden gehaald vergeleken bij 33,1 ton vorig seizoen en 27,2 ton in 2010.

Bovendien is tot nu toe ook veel minder gerooid dan in vorige jaren. Het Britse aardappelproductschap Potato Council komt tot 3.363 hectare, terwijl dat in de twee voorafgaande jaren eind juli rond de 6.500 hectare uitkwam. "Het wisselvallige weer noopte veel telers ertoe halverwege de week weer met rooien te stoppen", aldus het schap. Op veel aardappelvelden is het gewas maar weinig ontwikkeld door een groot tekort aan zon.

Deze week is het echter ook in de meeste delen van Groot-Brittannië zomers weer geworden.

Of registreer je om te kunnen reageren.