Akkerbouw

Nieuws 526 x bekeken

Belastingvoordeel voor Duitse verzekeringen tegen weerschade

Berlijn - Duitsland verlaagt de btw op meergevarenpolissen tegen weerschade in de teelt drastisch van 19 procent naar 0,2 procent. Dat gebeurt op verzoek van de Bondsraad, de deelstatenkamer van het parlement.

De bedoelde meergevarenverzekeringen dekken schades door hagel, storm, late vorst en wolkbreuken. Volgens de Bondsraad kunnen de agrariërs er gezien de klimaatverandering niet meer omheen om zich tegen deze elementaire risico’s te verzekeren. Extreem weer komt steeds vaker voor. In een aantal andere landen van de Europese Unie worden deze verzekeringen bovendien zwaar gesubsidieerd door de overheid. Dat zorgt voor een concurrentienadeel, die met het verlaagde tarief weliswaar niet opgeheven is maar toch iets verllicht wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.