Akkerbouw

Nieuws 243 x bekeken

Argentijnse maistelers willen van exportplafond af

Buenos Aires – Argentijnse maistelers willen dat de overheid het exportplafond van 15 miljoen ton opheft. Dat meldt de Agrar Zeitung.

Zij hopen volgend voorjaar te profiteren van de gestegen maisprijzen vanwege de droogte in de Verenigde Staten. Argentinië verwacht een 60 procent hogere oogst dan afgelopen voorjaar, toen het land zelf een groeiseizoen met extreme droogte achter de rug had.

Als de weersomstandigheden goed blijven, hopen de telers komend voorjaar 31 miljoen ton mais te oogsten. De binnenlandse vraag van Argentinië is rond de 8 miljoen ton per jaar, zodat een grote hoeveelheid mais kan worden uitgevoerd. Daarom is het exportplafond volgens de telers overbodig geworden.

Of registreer je om te kunnen reageren.