Akkerbouw

Nieuws 1084 x bekeken 6 reacties

Bill Gates stopt miljoenen in onderzoek transgeen graan

Londen – De Gates Foundation van de oprichter van Microsoft Bill Gates heeft een groep van Britse wetenschappers 10 miljoen dollar toegekend voor verder onderzoek naar transgeen graan.

Het team van het John Innes centrum in Norwich gaat daarmee mais, tarwe en rijst ontwikkelen die minder of helemaal geen kunstmest nodig zouden hebben. Op die manier kunnen vooral boeren worden geholpen in arme Afrikaanse landen die kunstmest niet kunnen betalen.

"Het project is daarom van levensbelang voor arme Afrikaanse boeren en kan een enorme invloed hebben op de landbouw in de wereld", aldus Giles Oldroyd van het John Innes centrum.

Laatste reacties

 • joannes

  Zo gaat dat met kennis, geld en macht! In deze nieuwe tijd/ periode waar niet de energie de hoofdrol speelt maar de informatica, en sociale media. Een paar wijze mannen met diepe zakken zetten de wetenschap gecoördineerd met incentives op bepaalde doelen aan het werk. Wanneer voedsel op deze manier geproduceerd gaat worden betekent dat veel voor de agrarische productie en wereld handel. Dan kan er veel veranderen in een korte tijd!

 • agratax2

  Mijn grootste vraag is en blijft,'Hoe kan een wezen groeien als het geen voeding krijgt?' Wat Gates dus beoogt is de uitspraak, 'Leven van de wind' in praktijk brengen. Als hij bedoelt planten laten groeien zonder stikstof bemesting o.k. hier is met de juiste N fixatie bacteriën heel wat mogelijk, maar nog P, nog K zweven in de lucht of in regenwater.

 • aarthamstra1

  Goed plan , van niets iets maken . Een wonder?? Laat je niet bedonderen.
  Vooral arme Afrikanen??, Daar waar geen oorlog is , Geen extreme droogte is, Geen onderdruking is, Geen voedsel dumping plaats vind uit uitbuilende rijke landen. Die Akrikanen redden het wel.

 • agratax2

  aarthamstra1. Inderdaad daar waar de Afrikaners zelf zorgen voor hun toekomst gaat het beter en beter. Daar waar wij nu al 50 jaar met onze overschotten leuren, zgn. voedselhulp, kwam niets van de grond, tot de Chinezen kwamen met geld om te investeren in grondstoffen en land. Wel voor hun eigen profijt, maar goed er was in eens betaalde arbeid en daarmee steeg de eigen waarde van de Afrikaner. Eigenwaarde de drijfveer van en ieder hebben wij, Europeanen, de Afrikaner ontnomen.

 • denker123

  Shoenmaker blijf bij je leest geld ook voor Bill Gates ,hij kan beter software maken dat onverslijtbaar is en werkt zonder stroom of batterijen daar kan hij de Afrikanen beter mee helpen.Dan van water wijn willen maken zoals jezus op de bruiloft van Kana.

 • gerjan slingenbergh

  Zelf verbouw ik mais met veldbonen. Je hebt dan hetzelfde resultaat zonder GM.
  Dat lijkt mij veel duurzamer.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.