Akkerbouw

Nieuws 586 x bekeken

Zeer matige start termijncontract tarwe uit Zwarte Zee

Kiev - De CME Group verhandelde vorige week acht termijncontracten voor tarwe uit de Zwarte Zee-regio. Vorige week woensdag startte de CME met het contract voor tarwe dat wordt geleverd in een haven aan de Zwarte Zee.

Die dag zijn vijf contracten verhandeld, op donderdag drie en op vrijdag geen enkel contract. De termijnmarkt in Chicago, dat ook onder CME valt, verhandelde in die drie dagen 1,3 miljoen tarwecontracten.

De CME wil met het contract de prijsvorming in de regio transparanter maken. De handel vindt dat de contractspecificaties niet aansluiten bij de praktijk. Het contract vereist levering van tarwe met een hectolitergewicht van minstens 76 kilo en een minimum eiwitgehalte van 11,5 procent. Veel tarwe uit de regio voldoet hier niet aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.