Akkerbouw

Nieuws 1384 x bekeken laatste update:2 jun 2012

Veldleeuwerik breidt uit naar Noord-Holland

Alkmaar - De Stichting Veldleeuwerik breidt uit naar Noord-Holland. Het duurzaamheidsproject voor de akkerbouw is al actief in Flevoland en het zuidwesten. Eerder zijn uitbreidingsplannen bekend gemaakt voor het noordoosten en zuidoosten van het land.

"We willen toe naar een landelijke dekking", zegt directeur Henk Heinhuis. De plannen voor Noord-Holland zijn opgesteld door Veldleeuwerik, adviesbureau DLV Plant, LTO-Noord, agribusinessplatform Agriboard, de Coöperatieve Zaaizaad- en Pootgoedtelersvereniging Anna Paulowna (ZAP) en landbouwtoeleverancier CAV Agrotheek. Heinhuis: "In augustus en september benaderen we het agrarische bedrijfsleven om mee te doen. Daarna houden we bijeenkomsten voor akkerbouwers."

Veldleeuwerik begon in 2006 in Flevoland. Akkerbouwers stellen via het project een duurzaamheidsplan op voor hun bedrijf. De stichting startte afgelopen winter in het zuidwesten. Daar doen nu 65 akkerbouwers mee. Totaal telt Veldleeuwerik ruim 200 akkerbouwers en 35 deelnemende bedrijven. Heinhuis hoopt volgend jaar uit te komen op 500 akkerbouwers. Dat Veldleeuwerik vanwege de grote belangstelling een wachtlijst heeft, is geen probleem, zegt Heinhuis. "We hebben nu 18 geaccrediteerde adviseurs. Daar komen volgend jaar ongeveer 20 bij. Wij zijn blij dat Veldleeuwerik zo goed aanslaat."

Of registreer je om te kunnen reageren.