Akkerbouw

Nieuws 1631 x bekeken 2 reacties

Syngenta vecht Frans verbod Cruiser aan

Parijs - De Zwitserse fabrikant van groei- en bestrijdingsmiddelen Syngenta gaat het Franse verbod op Cruiser Osr voor de rechter aanvechten.

De Franse minister van landbouw Le Foll heeft Cruiser vrijdag definitief in de ban gedaan omdat het middel verantwoordelijk wordt geacht voor de grote sterfte onder bijen.

Le Foll baseert zijn besluit, dat hij al eerder had aangekondigd, op een rapport van zijn dienst voor voedingsveiligheid Anses. Le Foll’s voorganger Bruno le Maire had om zo’n rapport verzocht na eerdere wetenschappelijke publicaties over het risico van Cruiser. Anses bevestigt na verdere proefnemingen die eerdere constateringen en Le Foll heeft daarom zijn besluit definitief gemaakt.

Syngenta ‘ontkent de wetenschappelijke proeven die ten grondslag liggen aan het verbod.’ Volgens een woordvoerder is er ook geen alternatief voor het middel. Hij berekent dat het verbod de Franse koolzaadtelers zeker 72 miljoen euro schade kan berokkenen.

Laatste reacties

  • agropak

    ik denk dat syngenta zich helemaal niet druk maakt over schade voor de franse akkerbouwers van 72 milj. euro maar zich meer druk maakt over eigen inkomsten.

  • Boertje-M-sob Henak

    Monsanto brengt iedereen op een dwaalspoor.Syngenta = Monsanto en het was al lang bekend dat GGO verantwoordelijk is voor de bijenverdwijnziekte.zie:''Poolse imkers winnen van Monsanto'' stop monsanto & stop de Codex A
    Een schoner milieu begint bij een verbod op GGO.stop Monsanto&Blackwater

Of registreer je om te kunnen reageren.