Akkerbouw

Nieuws 598 x bekeken

Suikerprijs in Londen weer boven 600 dollar per ton

Londen - De suikerprijs is op de termijnmarkt in Londen boven de 600 dollar per ton gestegen. Dinsdag sloot de notering op $611,20 per ton (758 euro).

Dat is de hoogste notering sinds half april. De suikerprijs steeg in drie dagen bijna 8 procent. Dergelijke prijsstijgingen komen niet vaak voor. Begin juni lag de prijs voor het eerstaflopende termijncontract op het laagste niveau sinds augustus 2010.

Er zijn twee oorzaken voor de prijsstijging. De oogst van suikerriet is in volle gang in Brazilië, de grootste producent en exporteur ter wereld. Daar regent het veel in de regio's waar suikerriet wordt geteeld. Door de regen daalt het suikergehalte in het riet. Bovendien is het droog in India, waardoor de productie daar tegenvalt. India is de grootste consument van suiker ter wereld.

Daarnaast hebben speculanten de suikertermijnmarkt verlaten na de sterke prijsdalingen van eerder dit jaar. Nu de suikerprijs stijgt verwachten analisten dat ze weer geld steken in suiker. Dat drijft de prijs extra op.

Of registreer je om te kunnen reageren.