Akkerbouw

Nieuws

Südzucker behaalt goede resultaten

Mannheim -Südzucker zette de positieve ontwikkeling van het bedrijf in de eerste drie maanden van het op 1 maart begonnen boekjaar 2012/13 voort.

De omzet steeg in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar met 258 miljoen naar 1.887 miljard euro, het resultaat met 79 miljoen naar 263 miljoen euro. Een een ander blijkt uit de maandag door de Europese bietenmarktleider gepresenteerde cijfers.

Volgens deze mededeling droeg vooral de suikeractiviteiten aan de goede gang van zaken bij, afgezien van een forse fiscale meevaller als gevolg van een gewonnen rechtszaak. In de prognose voor het gehele jaar verwacht Südzucker een boven de 7 miljard euro van 2011/12 uitstijgende omzet en een operationeel resultaat van meer dan 800 miljoen euro (vorig jaar 751 miljoen). Het complete kwartaalbericht legt Südzucker 12 juli op tafel.

Of registreer je om te kunnen reageren.