Akkerbouw

Nieuws

Rijk Zwaan opent nieuw dochterbedrijf in Brazilië

Enkhuizen - Rijk Zwaan heeft een nieuwe verkoopdochter in Brazilië geopend. De oprichting van Rijk Zwaan Brasil is voor het veredelingsbedrijf een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de sterk groeiende Zuid-Amerikaanse groentemarkt.

Rijk Zwaan is ongeveer vijftien jaar actief op de Braziliaanse markt. Dankzij de samenwerking met diverse lokale distributeurs, heeft het bedrijf een marktpositie verworven in de gewassen meloen, tomaat en sla. Met een nieuw, eigen dochterbedrijf wil Rijk Zwaan niet alleen voortbouwen op de huidige marktpositie, maar ook focussen op een aantal andere gewassen.

Het managementteam van Rijk Zwaan Brasil wordt gevormd door Joop Vegter en Lionel Bardin. Naast het hoofdkantoor in Holambra (vlakbij São Paulo), beschikt het bedrijf over proefvelden in Holambra en Mossoró (Noordoost-Brazilië). Het zal hier meerdere keren per jaar demodagen organiseren voor telers en business partners uit heel Zuid-Amerika.

Managing director Marco van Leeuwen van Rijk Zwaan: “Dit continent, en Brazilië in het bijzonder, ontwikkelt zich snel en biedt uitstekende mogelijkheden. We kijken er naar uit om vele nieuwe rassen te ontwikkelen die meerwaarde bieden op gebied van onder meer resistenties, opbrengst, smaak en presentatie.”

De officiële opening vond plaats tijdens de Hortitec-beurs in Brazilië.

Of registreer je om te kunnen reageren.