Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Regen drukt kwaliteit gewassen Canada

Ottawa - De Canadesse gewassen zijn kwalitatief behoorlijk achteruitgegaan door hevige regenval afgelopen week. In die periode viel ongeveer 100 millimeter water, meldt Agrimoney.

Ottawa - De Canadesse gewassen zijn kwalitatief behoorlijk achteruitgegaan door hevige regenval afgelopen week. In die periode viel ongeveer 100 millimeter water, meldt Agrimoney. Gewasexperts hebben de kwaliteit van het grootste deel van de gewassen in de belangrijke landbouwprovincie Saskatchewan bijgesteld van goed tot excellent naar gemiddeld tot goed.

Het provinciale koolzaadareaal van goede of excellente kwaliteit kwam na afgelopen week 6 procent lager uit, op 68 procent. Het tarweareeal van deze kwaliteit nam nog forser af, met 10 procent. 76 procent van dit areaal is nu in goede of excellente staat.

Eén reactie

  • stoop

    Nou, ik woon vlakbij ottawa. Heb al 3 weken geen regen meer gezien!

Of registreer je om te kunnen reageren.