Akkerbouw

Nieuws 2203 x bekeken

Optimisme overheerst in Europese bietenteelt

Elsdorf - De opbrengsten van suikerbieten lijken in Europa goede opbrengsten te gaan leveren, behalve in België en Frankrijk.

Hier wordt na een nat en fris verlopen voorjaar vooralsnog op een ’slechts’ gemiddelde opbrengst gerekend.  Dat concludeert de Duitse teeltadviesorganisatie LIZ aan de hand van een op de DLG-Feldtage gehouden enquête onder de daar aanwezige internationale kenners.

LIZ noemt verder Scandinavië, Zwitserland, Italië, Polen en Spanje, alsmede ook Nederland waar de deskundige waarnemers bovengemiddelde opbrengsten voorzien, zij het onder het hoge niveau van vorig jaar. LIZ meldde vorige week dat ook de bieten in het eigen Noord-Duitse werkgebied er florissant bijstaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.