Akkerbouw

Nieuws 783 x bekeken

Opbrengst wintergerst in Roemenië valt tegen

Boekarest - De opbrengst van wintergerst in Roemenië valt tegen. Daar is de oogst begonnen. De telers oogsten 4 tot 4,5 ton per hectare, meldt de Duitse site Agrarzeitung. Dat is een ton minder dan normaal.

Een oorzaak kan zijn dat percelen waar de gerst het slechtst bij staat het eerst oogstrijp zijn. Wat ook meespeelt is dat Roemenië last had van droogte, net als de andere landen rondom de Zwarte Zee. Vorig jaar oogstte Roemenië een record aan graan. Analisten verwachten een lagere productie door de droogte in de herst, de kou in de winter en opnieuw droogte in het voorjaar.

Over twee weken start de oogst van wintertarwe. Analisten verwachten een opbrengst van 6 tot 7 ton per hectare. De mais en de zonnebloemen staan er goed voor dankzij de regen in mei.

Of registreer je om te kunnen reageren.