Akkerbouw

Nieuws 424 x bekeken

NAO komt met nieuwe handelsnotering fritesgeschikt

Den Haag - De Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) komt met ingang van aardappelseizoen 2012/2013 met een nieuwe handelsnotering Rotterdam voor fritesgeschikte aardappelen.

Het betreft een wekelijks vastgestelde prijs voor fritesgeschikte Nederlandse aardappelen met bestemming verwerking in Nederland, België of Duitsland. De NAO zal de notering uitbrengen in euro’s per 1000 kilo ex. btw.

Tot twee jaar geleden kende Rotterdam meerdere noteringen voor fritesgeschikt, onderverdeeld naar handel binnen en buiten het zogeheten ‘Hafpal’ gebied (Noordwest-Europa binnen de lijn tussen Hamburg, Frankfurt, Parijs en LeHavre). De noteringen ‘binnen Hafpal’ zijn in 2010 vervallen omdat ze geen functie meer hadden.  De nieuwe Rotterdam-notering lijkt er wat op, maar is eenvoudiger en beslaat een kleinere regio.

Erik Boekel

Of registreer je om te kunnen reageren.