Akkerbouw

Nieuws 1948 x bekeken

Meer samenwerking Mol Agrocom en De Witte Agro

's Gravenpolder - Mol Agrocom en De Witte Agro, beide toeleveranciers voor de landbouw en fruitteelt, gaan intensiever samenwerken.

Directielid Kees Bakker van De Witte Agro vertrekt vanwege een meningsverschil over die nieuwe koers. Hij wordt opgevolg door commercieel directeur Wim in 't Veld, die ook al in de directie van Mol Agrocom zit.

Over de precieze reden van Bakkers vertrek wil in 't Veld niets zeggen, maar de samenwerking is volgens hem zeker geen overname of halve fusie. "Wij blijven twee aparte BV's met ieder hun eigen werkgebied in het zuidwesten van Nederland. We bundelen alleen onze inkoop, bezorging, opslag, kennis en onze proefvelden. Maar dat heeft voor het personeel geen gevolgen." Telers gaan volgens in 't Veld ook geen nadelen ondervinden van de verdere samenwerking. "De buitendienst blijft dezelfde, vertrouwde gezichten dus."

Mol Agrocom en De Witte Agro vinden de samenwerking noodzakelijk, omdat de agrarisch wereld nu eenmaal voor een enorme uitdaging staat. Beide bedrijven stellen dat de productie omhoog moét, tegen een zo laag mogelijke prijs. Het rendement moet kortom stijgen. In 't Veld: "Dit vraagt om een toekomstgerichte visie waarbij een breed pakket aan producten op de juiste manier wordt ingezet."

Beide bedrijven willen zich met deze stap meer profileren met een uitgebreid productenpakket (leverbaar vanuit een grote voorraad in 's Gravenpolder), een snelle en flexibele bezorging en een scherpere prijs.

De Mol Agrocom is actief in de driehoek Voorne Putten-Zeeuws-Vlaanderen/Breda, terwijl De Witte Agro zich vooral richt op Walcheren en Noord- en Zuid-Beveland.

Of registreer je om te kunnen reageren.